Arti Sen Design

Beryllus Capital, Office, London

The client’s choice to relocate to 19 Berkeley Street, located in the heart of Mayfair to the south-east of the picturesque Berkeley Square, prompted a sustainable approach towards the office redesign. The focus was on reusing existing furniture and fixtures, in line with the client’s commitment to sustainability.

Berkeley Street is situated in one of London’s most prestigious addresses, surrounded by some of the finest establishments in the city. The property itself is a period office building constructed with traditional masonry, comprising a basement, ground floor, and eight upper floors. The office space is bright and of high quality, providing an ideal working environment.

The second floor’s rectangular floor plate, punctuated by two square columns, presented an excellent opportunity to create a welcoming space for visitors. The plush velvet armchairs were reused to create a cozy reception area, while the cabins were aligned along the opposite edge. The space-planning and circulation area in between were crisp and clear, providing ample natural light from the symmetrically placed windows.

The resulting floor-plan maximizes the use of natural light, brightening the cabins and workstations meticulously arranged around an abutting feature wall. The wall is highlighted with the brand’s blue color and signage, acting as a focal point to the office interior.

To keep the space light and bright, glass partitioning with acoustic glass on white framework was used. Blue fabric and furnishings, along with bespoke artwork, add a stylish look and feel to Beryllus Capital’s sophisticated workspace.

The client’s choice to relocate to 19 Berkeley Street, located in the heart of Mayfair to the south-east of the picturesque Berkeley Square, prompted a sustainable approach towards the office redesign. The focus was on reusing existing furniture and fixtures, in line with the client’s commitment to sustainability.

Berkeley Street is situated in one of London’s most prestigious addresses, surrounded by some of the finest establishments in the city. 

The property itself is a period office building constructed with traditional masonry, comprising a basement, ground floor, and eight upper floors. The office space is bright and of high quality, providing an ideal working environment.

The second floor’s rectangular floor plate, punctuated by two square columns, presented an excellent opportunity to create a welcoming space for visitors. The plush velvet armchairs were reused to create a cozy reception area, while the cabins were aligned along the opposite edge. 

The space-planning and circulation area in between is crisp and clear, providing ample natural light from the symmetrically placed windows.

The resulting floor-plan maximizes the use of natural light, brightening the workstations meticulously arranged around an abutting feature wall. The wall is highlighted with the brand’s blue color and signage, acting as a focal point to the office interior.

To keep the space light and airy, glass partitioning with acoustic glass on white framework was used. Blue fabric and furnishings, along with bespoke artwork, add a stylish look and feel to Beryllus Capital’s sophisticated workspace.

Get in touch